توصــیههای بهداشتی عید سعید قــــربان :
* از خرید دام زنده و یا محصولات دامی که خارج از نظارت شبکه دامپزشکی ذبح و عرضه میشوند خودداری شود
* دام زنده را از میادین عرضه مجاز و تحت نظارت سازمان دامپزشکی خریداری کنید
* ذبح دام را صرفاً در کشتارگاه های تحت نظارت شبکه دامپزشکی انجام داده و به هیچ عنوان دام را در منازل و معابر عمومی ذبح نکنید
* افرادی که به ذبح دام مشغول هستند باید از وسایل حفاظت فردی مانند دستکش ،چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح ضد عفونی کرده و همچنین خونابه ها به طریق بهداشتی دفع شوند
* به هیچ وجه دامی را که دارای علائم بیماری و ناخوشی است ذبح و مصرف نکنند
* گوشت دام ذبح شده باید قبل از مصرف به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتیگراد در یخچال قرار داده شود
* جگر و سایر امعا و احشای دام ، پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای ۴ درجه سانتیگراد ، مصرف شود
* افرادیکه گوشت خرد میکنند بخصوص زنان خانه دار حتما از دستکش استفاده نمایند
* از مصرف گوشت و جگر نیم پز اجتناب شود
* از دستکاری ، کندن و له کردن کنه های موجود بر روی بدن دام اکیدا خودداری گردد